Proiectul „Educație pentru Gastronomie Sustenabilă” continuă cu noi activități

Proiectul „Educație pentru Gastronomie Sustenabilă” continuă și îmbină cu succes activitățile teoretice, cu cele din laboratorul tehnologic sau de la agentul economic și cele de pe teren.

Pe 19 decembrie, a avut loc o nouă întâlnire de mentorat și schimb de bune practici, în cadrul căreia profesorii participanți ne-au împărtășit experiențele educaționale derulate cu elevii în ultima perioadă ca urmare a implementării proiectului în școală:

  • de la derularea activităților teoretice în clasă folosind metode moderne și practice de predare-învățare;
  • realizarea de preparate culinare folosind ingrediente locale și de sezon;
  • descoperirea producătorilor locali și invitarea lor la clasă sau organizarea de vizite la aceștia;
  • vizitarea pieței agroalimentare pentru identificarea și achiziționarea unor ingrediente necesare preparării unui meniu dat;
  • compararea prețurilor pentru diferite alimente conform fișelor de lucru puse la dispoziție;
  • interacțiuni directe cu producătorii locali și intervievarea acestora;
  • vizite la agenții economici parteneri în proiect;
  • organizarea de expoziții și concursuri culinare locale și județene;
  • și până la primirea de către elevi a ofertelor de angajare pentru antrenament, muncă sezonieră ori pe termen lung,

toate acestea contribuind la dezvoltarea unei mentalități ecologice și responsabile.

Ne bucurăm că impactul proiectului este atât de mare, profesorii, elevii și agenții economici parteneri foarte implicați, iar rezultatele și oportunitățile create prin proiect au reușit să depășească obiectivele setate!

💬 „Îmi place acest proiect, este ceva nou și foarte interesant! Interacțiunile cu diferite personalități, precum bucătar-șef Florin Kiss, colaborarea cu agenții economici pentru studierea sustenabilității din restaurante, realizarea unor preparate sustenabile folosindu-ne imaginația, manualul pus la dispoziție și realizarea unor studii de caz în care am abordat sustenabilitatea din restaurantele locale au fost activități foarte utile, care îmbină teoria cu practica și ne ajută să învățăm mai ușor.” (elev, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara Vasile Adamachi din Iași)

💬 „Am reușit să transmit atât elevilor cu care derulez CDL-ul, dar și elevilor din școală și colegilor mei importanța sustenabilității în gastronomie si impactul ei benefic asupra calității vietii. Activitățile practice sunt foarte atractive, fiecare încercând să stopeze risipa alimentara și să folosească doar materii prime de la producătorii locali, realizând produse cu specific sezonier.” (Dana Găurean, profesor la Liceul Tehnologic de Servicii din Bistrița)

Proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă este o inițiativă WorldSkills România, derulată cu sprijinul Fundației Carrefour din Franța și al Carrefour România, care se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic.

 

-->

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.