Experți și Centre de Excelență în Proiectarea Asistată de Calculator (ECEPAC)

 

Scopul proiectului ECEPAC este de a crea contextul în care următoarea generație de tehnicieni proiectanți CAD să fie formați după standardele internaționale din domeniu.

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta la nivel național 14-16 Centre de Excelență în Proiectarea Asistată de Calculator, în cadrul liceelor de specialitate, în care elevii să aibă acces la profesori aliniați la standardele internaționale din domeniu, software de actualitate și curriculum aliniat la nevoile din industrie.

Țintele proiectului

  • 16 profesori de specialitate formați în „Instrumente moderne de proiectare asistată de calculator”
  • 14-16 licee de specialitate dotate cu sofware de actualitate, Autodesk Fusion 360
  • Curriculum actualizat, adoptat de cele 14-16 licee
  • O competiție națională pilot de proiectare asistată de calculator cu cel puțin 140 de elevi participanți la faza locală și cel puțin 25 de elevi participanți la faza națională.

 

Etapele de implementare a proiectului:

# Etapa Perioada
1 Selecția liceelor partenere și a profesorilor participanți la cursul de specializare feb – mar 2021
2 Elaborare de curriculum Instrumente moderne de proiectare asistată de calculator feb – mar 2021
3 Formare profesorilor pe tema Instrumente moderne de proiectare asistată de calculator apr 2021
4 Atribuirea gratuită de licențe software Autodesk Fusion 360 mai 2021
5 Implementare CDL la clasa sept 2021 – iul 2022
6 Întâlniri lunare de mentorat adresate profesorilor de specialitate sept 2021 – iul 2022
7 Olimpiada Națională WorldSkills de Proiectare Asistată de Calculator – faza locală iun 2022
8 Olimpiada Națională WorldSkills de Proiectare Asistată de Calculator – faza națională iul 2022
9 Școala de vară de Proiectare Asistată de Calculator aug 2022


Cursul „Instrumente moderne de proiectare asistată de calculator” este furnizat de Hofag Engineering, are o durată de 40h și se derulează în perioada 5 – 9 aprilie 2021. Prețul cursului este de 500EUR/participant, subvenționat 100% pentru 16 participanți. Cursul se bazează pe curriculă autorizată de către Autodesk și va fi susținut de Dl. Gheorghe Cazan, trainer autorizat Autodesk, respectiv  Autodesk Certified Instructor Gold.

Profesorii de specialitate participanți la cursul „Instrumente moderne de proiectare asistată de calculator” implementează în anul școlar 2021 – 2022 CDLul Instrumente moderne de proiectare asistată de calculator, propus de compania Hofag Engineering, și participă la întâlnirile lunare de mentorat.

Selecția celor 15 liceelor partenere și a celor 21 profesori participanți la cursul de specializare a fost derualtă de Fundația WorldSkills Romania în peroada 22 februarie – 22 martie 2021, în colaborare cu compania Hofag Engineering, partener academic autorizat Autodesk. Găsiți rezultatele selecției AICI.

Proiectul ECEPAC este derulat de Fundația WorldSkills Romania în parteneriat cu compania Hofag Engineering, partener academic autorizat Autodesk. Hofag Engineering este specializată în furnizarea de servicii complete de proiectare, având o experianță de peste 15 ani în piața din România.

 

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.