Meseriile – Arc peste timp

Cu ocazia „Zilei Internaționale ONU a Tinerilor Meseriași”, în 15 iulie 2016, WorldSkills Romania a organizat  o dezbatere pe tema importanței meseriilor, care a reunit patronate, parlamentari, companii și camere de comerț.

Dintre principalele concluzii ale dezbaterii, amintim:

  • Dezvoltarea unui parteneriat solid între mediul privat si cel de stat este vitală pentru susținerea învățământului profesional și tehnic, date fiind investițiile necesare. Cei prezenți și-au exprimat interesul în mod special pentru susținerea învățământului dual.
  • E necesară creșterea nivelului de atractivitate a meseriilor. O modalitate prin care poate fi crescut nivelul atractivității pentru profesii îl pot reprezenta competițiile. O părere comună a invitaților a fost ideea că este binevenit să promovăm concursul WorldSkills, pentru că astfel ridicăm nivelul de conștientizare a importanței profesiilor. Invitații și-au exprimat dorința ca România să fie prezentă la competițiile WorldSkills. În acest sens, și-au oferit susținerea.
  • O zi națională a meseriilor ar fi bine primită și ar primi susținerea parlamentarilor

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.