Curs de introducere în arboricultură

 

 

Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala teritorială București-Ilfov în parteneriat cu WorldSkills Romania și Liceul Tehnologic ”Cezar Nicolau” organizează primul curs de introducere în arboricultură destinat personalului care activează în domeniul gestionării spațiilor verzi urbane, precum și pasionaților. 

Scopul acestui curs este dobândirea abilității de bază pentru utilizarea și aplicarea conceptelor cheie: inventariere, evaluare, gestionare și monitorizare a arborilor din mediul urban. 

Cursul reprezintă prima sesiune a unui program de instruire pentru dezvoltarea profesională continuă, în curs de acreditare. Parcurgerea acestei sesiuni de instruire va permite ulterior înscrierea la cea de-a doua sesiune a programului de instruire și, respectiv, obținerea unui certificat de absolvire din partea Ministerului Educației.

 

 

 

🗓️ Când?

23-25 mai 2022

📍 Unde? 

Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” , (Bulevardul I. C. Brătianu nr. 1B, Brănești, Județul Ilfov, harta AICI)

💻 Înscrieri și costuri?

Înscrierea se realizează prin completarea formularului: https://forms.gle/7wM4HwycvcspWr6P6, până la data de 14 mai, ora 23:59.

Taxa de participare este de 2.000 Ron/participant

DISCOUNT: Înscrierile realizate până la data de 6 mai, ora 23:59, beneficiază o reducere de 500 Ron din taxa de participare. 

* Taxa de participare include: 21 ore de instruire teoretică și practică bazată pe echipamente moderne, 2 pauze de cafea/zi și masa de prânz. Taxa de participare nu acoperă cazarea și nici transportul la/de la locația de desfășurare a cursului.

❗ Maximum 20 cursanți

 

🌳 Programul celor trei zile:

Luni, 23 mai

  09:00-17:00  

Aspecte teoretice și practice referitoare la inventarierea, evaluarea, gestionarea și monitorizarea arborilor din mediul urban
Marți, 24 mai Aspecte practice referitoare la inventarierea, evaluarea arborilor din mediul urban
Miercuri, 25 mai Aspecte practice referitoare la principiile și obiectivele urmărite pentru tăierile realizate în cazul arborilor din mediul urban

 

Formatorii cursului sunt:

👉🏼 Diana Culescu – Președinte al Asociației Peisagiștilor din România – AsoP, membru al Societății Internaționale de Arboricultură, ce deține titlul de Doctor în domeniul horticulturii pe baza tezei „Elaborarea unei metode de analiză a calității spațiilor verzi urbane”.

 

👉🏼 Alexandru Purcaru – Arboricultor cu experiență vastă în gestionarea vegetației arborescente, acumulată în Norvegia și Anglia, având la bază formare de silvicultor oferită de către Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Brașov.

 

Contact: [email protected] 

Diana Culescu – 0724 083 509

Disclaimer: Cursul este dezvoltat în cadrul proiectului Platforma Europeană pentru Înverzire Urbană, proiect care își propune să îmbogățească cunoștințele și să dezvolte abilitățile necesare profesioniștilor în abordarea problematicii biodiversității urbane, bunăstării și adaptării la climă în spațiul urban, precum și să lărgească expertiza acestora la nivel European.

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.