Let us tell you: Vocational Education is so cool!

 

 

Let us tell you: Vocational Education is so cool!

Context: Misiunea Fundației WorldSkills Romania este de a oferi tinerilor diverse oportunități de a-și descoperi și dezvolta abilitățile pentru a contribui la o lume mai bună, și în același timp susținem dezvoltarea învățământului profesional și tehnic.

Scopul proiectului este de a crește atractivitatea învățământului profesional și tehnic (VET) prin îmbunătățirea imaginii liceelor VET (tehnologice), documentarea și promovarea de bune practici în domeniu cu implicarea unor tineri în stagii de pregătire profesioală.

Ce ne dorim de la acest proiect? Urmărim ca prin acest proiect, învățământul profesional și tehnic să fie ales de copiii și părinții lor ca o rută școlară ce le poate valorifica cel mai bine aptitudinile, oferindu-le astfel un viitor profesional stabil. În același timp, urmărim dezvoltarea competențelor profesionale ale tinerilor implicați în proiect.

Despre proiect

În cadrul proiectului vom implica 20 de tineri  (rezidenți români și 16 rezidenți într-un stat membru U.E.). Tinerii vor fi angjați în companii și vor întreprinde activități de solidaritate pentru cele 8 licee partenere în proiect. Tinerii sunt angajați în două companii din România:

 

Activitățile de solidaritate în care sunt implicați tinerii:

 1. Activități de promovare a liceelor – prin realizarea și actualizarea de pagini web, materiale de promovare a ofertelor educaționale și postări în social media. Acestea implică tineri care lucrează în domeniul marketingului, în poziții precum: web developer, graphic / UX designer, grafician video/animație, copywriter;
 2. Activități de documentare a bunelor practici internaționale în domeniul VET în vederea îmbunătățirii ofertei educaționale a liceelor. Tinerii care realizează aceste materiale lucrează în firma specializată de consultantă și training în management, pe poziție de research analyst;
 3. Activități de promovare a bunelor practici pentru creșterea atractivității VET, rezultate atât din activitatea de promovare a liceelor cât și din activitatea de documentare de mai sus – prin dezvoltare și transmitere de articole și cursuri online sau materiale de instruire. Tinerii implicați lucrează în cadrul unei firme internațională specializată în domeniul consultanței și formării în management, pe poziții de publisher and editor specialist și de instructional designer/training support specialist/project management.

 

Licee partnere:

 1. Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza Ciumbrud
 2. Liceul „Demostene Botez” Trușești
 3. Colegiul Agricol „Traian Savulescu” 
 4. Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu” Miroslava
 5. Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” 
 6. Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta
 7. Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor
 8. Colegiul Tehnologic Viaceslav Harnaj din București

 

Perioada proiectului. Proiectul este implementat în perioada mai 2021 – mai 2023.

Finanțator: Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale prin programul Corpul European de Solidaritate

Despre Corpul European de Solidaritate

Corpul European de Solidaritate este instrumentul strategic propus de către Comisia Europeană ca răspuns la provocările celor aproape 100 de milioane de tineri din Uniunea Europeană. Astfel, în ciuda faptului că  generația actuală de tineri este mai bine educată decât oricare alta, aceștia întâmpină dificultăți din ce în ce mai mari în găsirea unui loc de muncă, sunt din ce în ce mai demotivați să se implice activ în comunitate și există diviziuni din ce în ce mai mari între cei cu studii superioare și cei cu oportunități reduse.

 

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.