Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, în scolile din România

Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, în scolile din România

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a doua întâlnire de mentorat și schimb de bune practici din cadrul proiectului #EducațiepentruGastronomieSustenabilă. La aceasta au participat profesorii de specialitate și directorii din liceele de profil care, în anul școlar 2023-2024, implementează la clasă noua disciplină de #gastronomiesustenabilă dezvoltată în proiect și avizată la nivelul inspectoratelor județene drept CDL (curriculum în dezvoltare locală). Invitat special la această întâlnire a fost Florin Kiss, Executive Chef.

Prin proiectul Educație pentru Gastronomie Sustenabilă, Fundația WorldSkills România, Carrefour România și Fundația Carrefour din Franța introduc competențe de dezvoltare durabilă și competențe „verzi” în pregătirea de specialitate a elevilor din domeniul Alimentație Publică. În anul școlar curent, peste 1.000 de elevi beneficiază de proiect.

Studiul practicilor de gastronomie sustenabilă îi ajută pe elevi la dezvoltarea unei mentalități ecologice și responsabile, precum și la creșterea gradului de conștientizare a impactului pe care alegerile alimentare – de la aprovizionare, preparare și până la gestionarea deșeurilor alimentare – îl au asupra mediului și asupra sănătății noastre.

-->

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.