România la Olimpiada Internațională de Meserii Kazan 2019

WolrdSkills România asigură participarea României la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019, în Rusia.

La fiecare doi ani, tineri din 76 de țări și regiuni din întreaga lume concurează în peste 50 de meserii în cadrul olimpiadelor internaționale WorldSkills. Următoarea olimpiadă va avea loc în perioada 22-27 august 2019, în Kazan, Rusia, unde România este reprezentată la secțiunile: Mecatronica, Tehnologii Web și Tehnologia Design-ului Grafic.

Mecatronica include mecanica, pneumatica, sistemele controlate electronic, programarea, dezvoltarea robotică și sistemele.

Este de datoria tehnicianului mecatronist să combine aceste domenii pentru proiectarea, construirea, întreținerea și repararea echipamentelor automate și programarea sistemelor de control.

Pe lângă liniile de asamblare dintr-o fabrică, mecatronica este folosită în orice, de la mașinile de îmbuteliere până la casele de marcat și benzile pe care ne punem produsele în supermarket.

Lucrul cu tehnologiile web este o competență cheie într-o lume în care toate afacerile se află și online. Este, de asemenea, una dintre cele mai complexe și mai diverse dintre toate meseriile.

Web designerii și dezvoltatorii vor stabili mai întâi o relație profesională cu clienții pentru a dezvolta o înțelegere profundă a cerințelor pentru site-ul lor. Designul și abilitățile de comunicare puternice, împreună cu înțelegerea publicului țintă, a piețelor și a tendințelor, sunt esențiale. În timpul procesului de dezvoltare, web designerii și dezvoltatorii creează baze de date, construiesc programe, precum și site-uri de testare și depanare.

Design-ul Grafic este procesul de comunicare vizuală și de rezolvare a problemelor prin utilizarea tipografiei, fotografiei și ilustrației. Designerii de grafică creează și combină simboluri, imagini și text pentru a forma reprezentări vizuale ale ideilor și mesajelor. Ei folosesc tehnici de tipografie, arte vizuale și tehnici de aspect pentru a crea compoziții vizuale. Utilizările uzuale ale designului grafic includ designul corporativ (logo-uri și branding), designul editorial (reviste, ziare și cărți), designul de mediu sau designul de mediu, publicitatea, designul web, designul de comunicare, ambalarea produselor și siglele.

Festo România, The KPI Institute și Biomimicry Digital Agency sunt susținătorii delegației României la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019.

WorldSkills România împreună cu The KPI Institute, Festo România și Biomimicry Digital Agency împărtășesc același angajament de a contribui la diminuarea deficitului de forță de muncă prin creșterea atractivității meseriilor și a calității formării profesionale a tinerilor.

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.