Formare Initiala in Context European Pentru Viitorii Fermieri Romani

84 de elevi si 22 de profesori din Alba, Botosani, Iasi, Ilfov si Mures isi vor imbogati experienta profesionala mergand in stagii de practica si schimb de experienta la cel mai mare si mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

In acest an scolar, 84 de elevi si 22 de profesori din 5 licee agricole vor merge in Danemarca pentru stagii de practica in agricultura si schimb de experienta in predarea agriculturii si in managementul fermei didactice. Gazda este cel mai mare si cel mai modern liceu agricol din Danemarca, Green Academy Aarhus.

Timp de 3 saptamani, cei 84 de elevi de clasa a X-a vor avea ocazia sa cunoasca si sa invete sa foloseasca cele mai noi tehnologii din domeniul cresterii animalelor si al productiei de legume si flori in sera. Ferma didactica a Green Academy Aarhus, in care elevii vor desfasura activitatile de instruire practica, se intinde pe o suprafata de 55 de hectare, avand atat productie animala (30 de vaci, 50 de porci, cai, capre, gaini etc.), cat si productie vegetala (orz, grau, porumb, trifoi, legume si flori).

Profesorii vor avea ocazia, pe de o parte, sa inteleaga cum functioneaza, cum este organizata si condusa o ferma didactica auto-sustenabila, aliniata atat din punct de vedere managerial, cat si din punct de vedere tehnologic la standardele din piata; o ferma care concureaza pe piata cu oricare alta ferma daneza. Pe de alta parte, profesorii vor invata despre cum functioneaza sistemul danez de formare profesionala, cum este organizata si condusa o scoala din invatamantul profesional si tehnic, cum isi atrage elevii si cum se desfasoara activitatile de formare profesionala.

Urmarim sa cream o lume mai buna prin puterea meseriilor, dezvoltand si promovand excelenta in meserii si formarea profesionala la standarde internationale. Fundatia WorldSkills Romania invita si alti factori interesati: profesionisti, companii, patronate si sindicate sa se alature parteneriatelor construite deja cu Ministerul Educatiei si alte institutii educationale, in cladirea unui ecosistem national de formare a viitorilor meseriasi ai tarii.

Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills Romania

Proiectul este initiativa Fundatiei WorldSkills Romania si este realizat in parteneriat cu Green Academy Aarhus din Danemarca si cu 5 licee agricole din Romania:

  • Liceul Tehnologic Agricol M. Kogalniceanu din Miroslava, Iasi
  • Liceul Tehnologic Agricol A. Borza din Ciumbrud, Alba
  • Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Branesti, Ilfov
  • Colegiul Agricol Traian Savulescu din Tg Mures
  • Liceul Demostene Botez din Trusesti, Botosani

Primul grup format din 21 de elevi si 7 profesori incepe stagiul luni, 14 octombrie. Celelalte doua grupuri sunt programate in lunile martie si aprilie.

Urmariti in timp real derularea activitatilor din Danemarca, accesand grupul oficial de Facebook al proiectului, AICI.

Proiectul beneficiaza de un sprijin financiar de 305.986 EUR prin Programul Erasmus+, actiunea cheie 1, pentru proiecte de mobilitate in domeniul VET.

Infiintata in 2016, Fundatia WorldSkills Romania contribuie activ la formarea viitoarei generatii de profesionisti si de meseriasi, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu sprijinul comunitatii de afaceri.

Stagiile de practica in Danemarca ale viitorilor fermieri Romani
Numarul fluxului Institutia de trimitere Prima zi de stagiu Ultima zi de stagiu Tipul participantilor Numarul participantilor Numarul insotitori Total/flux
1 Colegiul Agricol Traian Savulescu, Tg Mures 14.10.2019 01.11.2019 Elevi 7 1 21 + 3
Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu, Miroslava Elevi 14 2
2 Liceul Tehnologic Agricol Cezar Nicolau, Branesti 09.03.2020 27.03.2020 Elevi 21 3 21 + 3
3 Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza, Ciumbrud 27.04.2020 15.05.2020 Elevi 14 2 42 + 6
Liceul Demostene Botez, Trusesti Elevi 28 4
Stagiile de schimb de bune practici ale directorilor si profesorilor de specialitate
Numarul fluxului Institutia de trimitere Prima zi de stagiu Ultima zi de stagiu Tipul participantilor Numarul participantilor Total/flux
1 Colegiul Agricol Traian Savulescu, Tg Mures 14.10.2019 18.10.2019 Staff 2 4
Liceul Tehnologic Agricol Mihail Kogălniceanu, Miroslava Staff 2
2 Liceul Tehnologic Agricol Alexandru Borza, Ciumbrud 27.04.2020 01.05.2020 Staff 2 6
Liceul Demostene Botez, Trusesti Staff 2
Liceul Tehnologic Agricol Cezar Nicolau, Branesti Staff 2

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.