Directioneaza din impozitul pe venit

Împreună putem dezvolta o lume mai bună prin puterea meseriilor!

Până pe 25 mai poți contribui direct la o cauză pe care ții, prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit aferent anului precedent. Un impact durabil pe care îl poți avea este asupra mediului educației profesionale și a calității meseriilor prin sprijinirea programului organizației WorldSkills Romania.


Deși pe piața din România este o nevoie foarte crescută pentru profesioniști cu cunoștințe solide și practică în domeniul meseriilor, infrastructura și promovarea acestor meserii rămâne la un nivel slab. Atât la nivel cultural, cât și ca pregătire, domeniul meseriilor are nevoie de o susținere strategică și implicată, pentru a putea evolua într-un sistem de profesioniști riguros.

Pentru a realiza acest lucru, ne îndreptăm atenția spre tineri. Statisticile despre pregătirea acestora pentru meseria aleasă vorbesc de la sine despre situația curentă:

photo

De aceea, avem nevoie de implicarea activă a ta pentru a schimba cu adevărat lucrurile, atât pentru acești tineri cât și pentru România.

Prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit aferent anului precedent, poți contribui direct la finanțarea programelor WorldSkills Romania.

Construim o lume mai bună prin puterea meseriilor:

Ce își propune WorldSkills România în 2020

 1. Dezvoltarea de Comitete Regionale pentru derularea de activități în fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare ale României.
 2. Dezvoltarea Consiliilor Naționale Worldskills de Performanță Profesională în meserii.
 3. Organizarea de competiții regionale și naționale
 4. Redactarea unui studiu cu privire la situația dezvoltării meseriilor în România
 5. Redactarea unui raport al situației formării vocaționale și a meseriilor în România.
 6. Dezvoltarea de parteneriate internaționale în vederea implementării de proiecte cu finanțare publică adresate dezvoltării sistemului de Învățământ Profesional și Tehnic din România
 7. Formarea și pregătirea delegației României pentru Competiția Europeană Worldskills din Graz, Austria, septembrie 2020

Cum poți susține educația vocațională a tinerilor din România?

Redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit aferent anului precedent se face prin completarea Declaratiei 230.

Unde depui formularul?

Cererea se poate depune direct la registratura organului fiscal, prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii prin portalul www.e-guvernare.ro.
TERMEN LIMITĂ: Pentru anul fiscal 2019, termenul limita de depunere este: 25 aprilie 2020

Ordinul nr. 147/2020: Persoanele fizice pot să direcționeze pana la 3,5% din impozitul pe venit plătit de ei (care ar ajunge, altfel, la bugetul statului).

 • Acest lucru se poate realiza foarte simplu, prin completarea unui formular standard.
 • Redirecţionarea este gratuită, adică nu duce la nici o cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv.
 • Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
 • Rezultatul este virarea, în contul organizației dvs. nonprofit sau unitate de cult, a unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual plătit pentru salariul persoanei respective.
 • Suma care va reveni nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către sectorul neguvernamental.
 • Indiferent dacă te vei hotărî să direcționați 2% pentru noi sau pentru un alt ONG, noi îți mulțumim pentru gest.
 • De ce ai ajuta?
  • Nu te costă nimic!
  • Decide cum dorești să fie cheltuită o parte din impozitul către stat!
 • Datele asociației:
  • FUNDAȚIA WORLDSKILLS ROMANIA
  • CUI 36134470
  • IBAN RO27BTRLRONCRT0346181501
  • Cluj Napoca, str. Detunata nr. 1;

Îți mulțumim pentru că înțelegi importanța unei astfel de investiții în domeniul meseriilor în România și pentru că tu alegi să susții direct dezvoltarea tinerilor în această direcție!

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.