Scop

Despre WSRo

La 70 de ani de la înființate, rețeaua globală WorldSkills Internațional (WSI) este prezentă în 75 de țări din întreaga lume, cel mai recent reprezentant fiind WorldSkills Romania (WSRo), fondată în 2016. Acesta este o asociație membră non-profit care promovează excelența în domeniul meseriilor și a dezvoltării competențelor. Organizația aduce în prim plan conștientizarea importanței excelenței și formării profesionale de înaltă calitate pentru Europa.

WorldSkills Romania promovează beneficiile și necesitatea de a avea meseriași competenți prin organizarea de competiții de meserii naționale și internaționale, prin schimburi de experiență la nivel național și global și prin campanii de conștientizare asupra importanței meseriilor.

În opinia noastră, este nevoie de o colaborare strânsă în domeniul meseriilor între Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Economiei, precum și între aceste instituții guvernamentale și școli, profesori, elevi, părinți, angajatori, patronate, sindicate, ONG-uri. De aceea, participăm la efortul de relaționare între toți factorii de decizie care au un cuvânt de spus în privința promovării competențelor în meserii.

 

Viziunea si misiunea WorldSkills Romania

VIZIUNE

Construim o lume mai bună prin puterea meseriilor.

MISIUNE

Să mărim prestanța și recunoașterea persoanelor calificate în meserii și să arătăm cât de importante sunt abilitățile în realizarea unei creșteri economice cât și a succesului personal.

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.