Custom Elements

Cast uses the powerful page builder plugin, Visual Composer. Besides the default elements included in Visual Composer, Cast comes with 23 custom elements, meant to give you a wider range of possibilities when building your website. These 23 elements are packed as a separate plugin, meaning the Visual Composer plugin was not touched at all, allowing you to update it manually and also avoiding conflicts with other plugins.

01. Accordion

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry.

02. Advanced Image

03. Blog post

Gastronomie cu responsabilitate: 11 elevi participă la Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, aflată la a doua ediție în România

  • În perioada 28-29  aprilie 2025, a avut loc la Brașov a doua ediție a Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă
  • Competiția, bazată exclusiv pe probe exclusiv practice, elaborate conform standardelor internaționale din industria gastronomiei sustenabile, a reunit 11 elevi competitori de la licee din 8 județe din țară;
  • Cei trei finaliști ai etapei naționale vor deveni membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă antrenat de Expertul WorldSkills Chef Florin Kiss și susținut de Carrefour România. Aceștia vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competiții internaționale de prestigiu, precum Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026
  • Competiția a fost organizată de WorldSkills România, în parteneriat cu Carrefour România și găzduită de American Hotel Academy. Competiția este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării prin Calendarul Concursurilor Naționale Școlare 2025

Brașov, 29 aprilie 2025. A doua ediție a Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă a avut loc în Brașov, în perioada 28-29 aprilie 2025. Aceasta se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic care au studiat la clasă după curriculumul dezvoltat în cadrul programului ”Educație pentru Gastronomie Sustenabilă”  și care excelează în acest domeniu.  

„Carrefour România susține inițiativele menite să promoveze excelența în arta culinară, educația pentru reducerea risipei alimentare și angajamentul constant față de protejarea mediului înconjurător. Competiția a fost o experiență deosebită, care a evidențiat profesionalismul, creativitatea și responsabilitatea tinerilor bucătari implicați, iar preparatele realizate au demonstrat o abordare matură și inovatoare, atât din perspectiva gustului și a texturii, cât și prin integrarea principiilor sustenabilității. Acestea reflectă un nivel ridicat de pregătire și o aspirație autentică spre progres în domeniul gastronomiei,” a declarat Viorica Lăudescu, Director CSR & Customer Experience, Carrefour România.

Competiția le-a oferit tinerilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele dobândite, fiind provocați să soluționeze într-un timp predefinit trei probe practice de concurs: realizarea unui fel principal și a unui desert, dar și o probă ce le-a testat viteza competitorilor prin multiple sarcini de lucru, precum separarea a 3 ouă în 60 de secunde, felierea unui cățel de usturoi în minim 20 de felii întregi, în 30 de secunde, sau recunoașterea a 10 condimente după miros și gust în 60 de secunde. Participantii au respectat pe tot parcursul competiției regulile privind utilizarea corectă și sustenabilă a produselor și reciclarea deșeurilor.

Câștigătorii acestei ediții care au devenit membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă sunt:

 

  1. Locul I: Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei
  2. Locul al II-lea: Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina
  3. Locul al III-lea: Claicneht Crina, prof coordonator Sfetescu Adina Maria, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”, Timișoara și Boitor Laurențiu, prof. coordonatori Nuna Mihaela și Ștefan Nevezi, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”

 

Pregătirea intensivă a Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă este susținută de Carrefour România și realizată de Executive Chef Florin Kiss, în calitate de Expert WorldSkills. Aceștia vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competiții internaționale de prestigiu, precum WorldSkills Shanghai 2026.

„Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, aflată la a doua ediție, este parte integrată a calendarului competițional WorldSkills din acest an și reflectă angajamentul nostru de a promova formarea profesională de calitate în domeniul gastronomiei. Elevii participanți au demonstrat nu doar abilități culinare remarcabile, ci și înțelegerea principiilor sustenabilității, esențiale pentru viitorul industriei. Ne bucurăm să anunțăm că primii trei clasați devin membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă și vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competițiile internaționale, inclusiv la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026. Sprijinul Ministerului Educației, al partenerilor precum Carrefour România și implicarea profesorilor sunt esențiale pentru a forma o nouă generație de profesioniști în cadrul meseriilor.” — Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills România.

Cei 11 elevi participanți la faza națională a competiției sunt:

 

  • Mihaescu Cosmin Ionut, prof. coordonator Bunea Ionut Gabriel, Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu”, Brașov
    • Cioacă Alexandra, prof. coordonator Bondoc Mădălin, Colegiul Naţional Economic “Andrei Bârseanu”, Braşov
  • Barangă Daniel Iulian, prof. coordonatori Negoiță Daniel și Ungureanu Aurica, Liceul Tehnologic Meserii Și Servicii Buzău
  • Dănăṣel Iuliana-Gabriela, prof. coordonator Voina Dana-Mariana, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Târgu Jiu
  • Stângaciu Bianca-Maria, prof. coordonator Cociorvă Roxana-Mihaela, Colegiul Agricol Și De Industrie Alimentară “Vasile Adamachi”, Iași
  • Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordoonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina

 

    • Boitor Laurențiu, prof. coordonatori Nuna Mihaela și Ștefan Nevezi, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”, Carei
    • Asofiei Andreea Daniela, prof. coordonator Onuțu Elena Simfonia, Colegiul “Alexandru Cel Bun”, Gura Humorului
    • Tuchlei Emanuel-Cosmin, prof. coordonator Șîc Ana, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Suceava
    • Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei
    • Claicneht Crina, prof coordonator Sfetescu Adina Maria, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”, Timișoara

Juriul competiției a fost format din:

  • Kiss Florin – Executive Chef, Expert WorldSkills International și președintele juriului
  • Alin Barabancea – Executive Chef, Mozzafiato Ristorante & Lounge
  • Natalia Negara – Pastry Chef, owner Lavender cafe & wine bar
  • Ernest Hajdo – Executive Chef
  • Gigel Ciutacu – Maestru în artă culinară
  • Cristian Gheorghe – Formator Gastronomie, Carrefour Romania

 

 

Premiul Special Carrefour pentru Fine Cuisine, acordat de Cristian Gheorghe, Formator Gastronomie, a fost câștigat de Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei.
Noutatea acestei ediții este Premiul Special Umami, acordat de Alin Barabancea, care va consta în  apariția rețetei câștigătoare în emisiunea Umami – al 5-lea gust, , câștigat de Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina.

Pentru al treilea an consecutiv, Carrefour România și Fundația WorldSkills România implementează proiectul ”Educație pentru Gastonomie Sustenabilă”, o inițiativă ce urmărește dezvoltarea și implementarea în școli a unei noi discipline de studiu privind reducerea risipei alimentare (CDL), prin gătit și consum responsabil.

Prin acest parteneriat, se urmărește dezvoltarea unei noi generații de profesioniști în domeniul gastronomiei sustenabile. Noua disciplină îmbină noțiuni teoretice cu sesiuni de practică în cadrul restaurantelor și firmelor de catering partenere. Mai multe detalii pe https://worldskills.ro/gastronomiesustenabila/

Despre Carrefour

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO, Glovo, Tazz și Bolt Food sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024, 2025) pentru peste 17.000 de angajați.

Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească. Platforma Act For Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin trei entități juridice principale: Carrefour România S.A., Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

Gastronomie cu responsabilitate: 11 elevi participă la Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, aflată la a doua ediție în România

  • În perioada 28-29  aprilie 2025, a avut loc la Brașov a doua ediție a Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă
  • Competiția, bazată exclusiv pe probe exclusiv practice, elaborate conform standardelor internaționale din industria gastronomiei sustenabile, a reunit 11 elevi competitori de la licee din 8 județe din țară;
  • Cei trei finaliști ai etapei naționale vor deveni membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă antrenat de Expertul WorldSkills Chef Florin Kiss și susținut de Carrefour România. Aceștia vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competiții internaționale de prestigiu, precum Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026
  • Competiția a fost organizată de WorldSkills România, în parteneriat cu Carrefour România și găzduită de American Hotel Academy. Competiția este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării prin Calendarul Concursurilor Naționale Școlare 2025

Brașov, 29 aprilie 2025. A doua ediție a Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă a avut loc în Brașov, în perioada 28-29 aprilie 2025. Aceasta se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic care au studiat la clasă după curriculumul dezvoltat în cadrul programului ”Educație pentru Gastronomie Sustenabilă”  și care excelează în acest domeniu.  

„Carrefour România susține inițiativele menite să promoveze excelența în arta culinară, educația pentru reducerea risipei alimentare și angajamentul constant față de protejarea mediului înconjurător. Competiția a fost o experiență deosebită, care a evidențiat profesionalismul, creativitatea și responsabilitatea tinerilor bucătari implicați, iar preparatele realizate au demonstrat o abordare matură și inovatoare, atât din perspectiva gustului și a texturii, cât și prin integrarea principiilor sustenabilității. Acestea reflectă un nivel ridicat de pregătire și o aspirație autentică spre progres în domeniul gastronomiei,” a declarat Viorica Lăudescu, Director CSR & Customer Experience, Carrefour România.

Competiția le-a oferit tinerilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele dobândite, fiind provocați să soluționeze într-un timp predefinit trei probe practice de concurs: realizarea unui fel principal și a unui desert, dar și o probă ce le-a testat viteza competitorilor prin multiple sarcini de lucru, precum separarea a 3 ouă în 60 de secunde, felierea unui cățel de usturoi în minim 20 de felii întregi, în 30 de secunde, sau recunoașterea a 10 condimente după miros și gust în 60 de secunde. Participantii au respectat pe tot parcursul competiției regulile privind utilizarea corectă și sustenabilă a produselor și reciclarea deșeurilor.

Câștigătorii acestei ediții care au devenit membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă sunt:

 

  1. Locul I: Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei
  2. Locul al II-lea: Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina
  3. Locul al III-lea: Claicneht Crina, prof coordonator Sfetescu Adina Maria, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”, Timișoara și Boitor Laurențiu, prof. coordonatori Nuna Mihaela și Ștefan Nevezi, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”

 

Pregătirea intensivă a Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă este susținută de Carrefour România și realizată de Executive Chef Florin Kiss, în calitate de Expert WorldSkills. Aceștia vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competiții internaționale de prestigiu, precum WorldSkills Shanghai 2026.

„Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, aflată la a doua ediție, este parte integrată a calendarului competițional WorldSkills din acest an și reflectă angajamentul nostru de a promova formarea profesională de calitate în domeniul gastronomiei. Elevii participanți au demonstrat nu doar abilități culinare remarcabile, ci și înțelegerea principiilor sustenabilității, esențiale pentru viitorul industriei. Ne bucurăm să anunțăm că primii trei clasați devin membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă și vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competițiile internaționale, inclusiv la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026. Sprijinul Ministerului Educației, al partenerilor precum Carrefour România și implicarea profesorilor sunt esențiale pentru a forma o nouă generație de profesioniști în cadrul meseriilor.” — Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills România.

Cei 11 elevi participanți la faza națională a competiției sunt:

 

  • Mihaescu Cosmin Ionut, prof. coordonator Bunea Ionut Gabriel, Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu”, Brașov
    • Cioacă Alexandra, prof. coordonator Bondoc Mădălin, Colegiul Naţional Economic “Andrei Bârseanu”, Braşov
  • Barangă Daniel Iulian, prof. coordonatori Negoiță Daniel și Ungureanu Aurica, Liceul Tehnologic Meserii Și Servicii Buzău
  • Dănăṣel Iuliana-Gabriela, prof. coordonator Voina Dana-Mariana, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Târgu Jiu
  • Stângaciu Bianca-Maria, prof. coordonator Cociorvă Roxana-Mihaela, Colegiul Agricol Și De Industrie Alimentară “Vasile Adamachi”, Iași
  • Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordoonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina

 

    • Boitor Laurențiu, prof. coordonatori Nuna Mihaela și Ștefan Nevezi, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”, Carei
    • Asofiei Andreea Daniela, prof. coordonator Onuțu Elena Simfonia, Colegiul “Alexandru Cel Bun”, Gura Humorului
    • Tuchlei Emanuel-Cosmin, prof. coordonator Șîc Ana, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Suceava
    • Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei
    • Claicneht Crina, prof coordonator Sfetescu Adina Maria, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”, Timișoara

Juriul competiției a fost format din:

  • Kiss Florin – Executive Chef, Expert WorldSkills International și președintele juriului
  • Alin Barabancea – Executive Chef, Mozzafiato Ristorante & Lounge
  • Natalia Negara – Pastry Chef, owner Lavender cafe & wine bar
  • Ernest Hajdo – Executive Chef
  • Gigel Ciutacu – Maestru în artă culinară
  • Cristian Gheorghe – Formator Gastronomie, Carrefour Romania

 

 

Premiul Special Carrefour pentru Fine Cuisine, acordat de Cristian Gheorghe, Formator Gastronomie, a fost câștigat de Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei.
Noutatea acestei ediții este Premiul Special Umami, acordat de Alin Barabancea, care va consta în  apariția rețetei câștigătoare în emisiunea Umami – al 5-lea gust, , câștigat de Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina.

Pentru al treilea an consecutiv, Carrefour România și Fundația WorldSkills România implementează proiectul ”Educație pentru Gastonomie Sustenabilă”, o inițiativă ce urmărește dezvoltarea și implementarea în școli a unei noi discipline de studiu privind reducerea risipei alimentare (CDL), prin gătit și consum responsabil.

Prin acest parteneriat, se urmărește dezvoltarea unei noi generații de profesioniști în domeniul gastronomiei sustenabile. Noua disciplină îmbină noțiuni teoretice cu sesiuni de practică în cadrul restaurantelor și firmelor de catering partenere. Mai multe detalii pe https://worldskills.ro/gastronomiesustenabila/

Despre Carrefour

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO, Glovo, Tazz și Bolt Food sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024, 2025) pentru peste 17.000 de angajați.

Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească. Platforma Act For Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin trei entități juridice principale: Carrefour România S.A., Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

Gastronomie cu responsabilitate: 11 elevi participă la Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, aflată la a doua ediție în România

  • În perioada 28-29  aprilie 2025, a avut loc la Brașov a doua ediție a Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă
  • Competiția, bazată exclusiv pe probe exclusiv practice, elaborate conform standardelor internaționale din industria gastronomiei sustenabile, a reunit 11 elevi competitori de la licee din 8 județe din țară;
  • Cei trei finaliști ai etapei naționale vor deveni membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă antrenat de Expertul WorldSkills Chef Florin Kiss și susținut de Carrefour România. Aceștia vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competiții internaționale de prestigiu, precum Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026
  • Competiția a fost organizată de WorldSkills România, în parteneriat cu Carrefour România și găzduită de American Hotel Academy. Competiția este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării prin Calendarul Concursurilor Naționale Școlare 2025

Brașov, 29 aprilie 2025. A doua ediție a Competiției WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă a avut loc în Brașov, în perioada 28-29 aprilie 2025. Aceasta se adresează elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic care au studiat la clasă după curriculumul dezvoltat în cadrul programului ”Educație pentru Gastronomie Sustenabilă”  și care excelează în acest domeniu.  

„Carrefour România susține inițiativele menite să promoveze excelența în arta culinară, educația pentru reducerea risipei alimentare și angajamentul constant față de protejarea mediului înconjurător. Competiția a fost o experiență deosebită, care a evidențiat profesionalismul, creativitatea și responsabilitatea tinerilor bucătari implicați, iar preparatele realizate au demonstrat o abordare matură și inovatoare, atât din perspectiva gustului și a texturii, cât și prin integrarea principiilor sustenabilității. Acestea reflectă un nivel ridicat de pregătire și o aspirație autentică spre progres în domeniul gastronomiei,” a declarat Viorica Lăudescu, Director CSR & Customer Experience, Carrefour România.

Competiția le-a oferit tinerilor oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele dobândite, fiind provocați să soluționeze într-un timp predefinit trei probe practice de concurs: realizarea unui fel principal și a unui desert, dar și o probă ce le-a testat viteza competitorilor prin multiple sarcini de lucru, precum separarea a 3 ouă în 60 de secunde, felierea unui cățel de usturoi în minim 20 de felii întregi, în 30 de secunde, sau recunoașterea a 10 condimente după miros și gust în 60 de secunde. Participantii au respectat pe tot parcursul competiției regulile privind utilizarea corectă și sustenabilă a produselor și reciclarea deșeurilor.

Câștigătorii acestei ediții care au devenit membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă sunt:

 

  1. Locul I: Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei
  2. Locul al II-lea: Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina
  3. Locul al III-lea: Claicneht Crina, prof coordonator Sfetescu Adina Maria, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”, Timișoara și Boitor Laurențiu, prof. coordonatori Nuna Mihaela și Ștefan Nevezi, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”

 

Pregătirea intensivă a Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă este susținută de Carrefour România și realizată de Executive Chef Florin Kiss, în calitate de Expert WorldSkills. Aceștia vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competiții internaționale de prestigiu, precum WorldSkills Shanghai 2026.

„Competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, aflată la a doua ediție, este parte integrată a calendarului competițional WorldSkills din acest an și reflectă angajamentul nostru de a promova formarea profesională de calitate în domeniul gastronomiei. Elevii participanți au demonstrat nu doar abilități culinare remarcabile, ci și înțelegerea principiilor sustenabilității, esențiale pentru viitorul industriei. Ne bucurăm să anunțăm că primii trei clasați devin membri ai Lotului Național WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă și vor beneficia de pregătire intensivă pentru a reprezenta România la competițiile internaționale, inclusiv la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026. Sprijinul Ministerului Educației, al partenerilor precum Carrefour România și implicarea profesorilor sunt esențiale pentru a forma o nouă generație de profesioniști în cadrul meseriilor.” — Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills România.

Cei 11 elevi participanți la faza națională a competiției sunt:

 

  • Mihaescu Cosmin Ionut, prof. coordonator Bunea Ionut Gabriel, Colegiul Tehnic “Maria Baiulescu”, Brașov
    • Cioacă Alexandra, prof. coordonator Bondoc Mădălin, Colegiul Naţional Economic “Andrei Bârseanu”, Braşov
  • Barangă Daniel Iulian, prof. coordonatori Negoiță Daniel și Ungureanu Aurica, Liceul Tehnologic Meserii Și Servicii Buzău
  • Dănăṣel Iuliana-Gabriela, prof. coordonator Voina Dana-Mariana, Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, Târgu Jiu
  • Stângaciu Bianca-Maria, prof. coordonator Cociorvă Roxana-Mihaela, Colegiul Agricol Și De Industrie Alimentară “Vasile Adamachi”, Iași
  • Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordoonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina

 

    • Boitor Laurențiu, prof. coordonatori Nuna Mihaela și Ștefan Nevezi, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”, Carei
    • Asofiei Andreea Daniela, prof. coordonator Onuțu Elena Simfonia, Colegiul “Alexandru Cel Bun”, Gura Humorului
    • Tuchlei Emanuel-Cosmin, prof. coordonator Șîc Ana, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Suceava
    • Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei
    • Claicneht Crina, prof coordonator Sfetescu Adina Maria, Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti”, Timișoara

Juriul competiției a fost format din:

  • Kiss Florin – Executive Chef, Expert WorldSkills International și președintele juriului
  • Alin Barabancea – Executive Chef, Mozzafiato Ristorante & Lounge
  • Natalia Negara – Pastry Chef, owner Lavender cafe & wine bar
  • Ernest Hajdo – Executive Chef
  • Gigel Ciutacu – Maestru în artă culinară
  • Cristian Gheorghe – Formator Gastronomie, Carrefour Romania

 

 

Premiul Special Carrefour pentru Fine Cuisine, acordat de Cristian Gheorghe, Formator Gastronomie, a fost câștigat de Sandu Vasilica Ionela, prof. coordonatori Ciubotaru Petronela și Cristina Obada, Liceul Tehnologic “Vasile Deac”, Vatra Dornei.
Noutatea acestei ediții este Premiul Special Umami, acordat de Alin Barabancea, care va consta în  apariția rețetei câștigătoare în emisiunea Umami – al 5-lea gust, , câștigat de Nedelcu Daria Gabriela, prof. coordonator Dobre Livia Iuliana, Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, Câmpina.

Pentru al treilea an consecutiv, Carrefour România și Fundația WorldSkills România implementează proiectul ”Educație pentru Gastonomie Sustenabilă”, o inițiativă ce urmărește dezvoltarea și implementarea în școli a unei noi discipline de studiu privind reducerea risipei alimentare (CDL), prin gătit și consum responsabil.

Prin acest parteneriat, se urmărește dezvoltarea unei noi generații de profesioniști în domeniul gastronomiei sustenabile. Noua disciplină îmbină noțiuni teoretice cu sesiuni de practică în cadrul restaurantelor și firmelor de catering partenere. Mai multe detalii pe https://worldskills.ro/gastronomiesustenabila/

Despre Carrefour

Carrefour România le oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături. Singurul retailer omnichannel din România, Carrefour le oferă clienților experiențe de cumpărături cu ajutorul aplicației mobile și a caselor de marcat Self Service, în magazine, prin serviciile de online shopping cu livrare acasă, prin BRINGO, Glovo, Tazz și Bolt Food sau cu opțiunea Click & Collect de pe www.carrefour.ro.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 450 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator de top certificat (2023, 2024, 2025) pentru peste 17.000 de angajați.

Compania susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Deschidem Vinul Românesc, Creștem România BIO, Grădina Noastră și Poftim Brânză Românească. Platforma Act For Good transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social. Fiecare sesiune de shopping le poate aduce utilizatorilor puncte de loialitate, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin trei entități juridice principale: Carrefour România S.A., Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

04. Button

Simple button
Hover effect
   Left icon
Right icon   

05. Content box

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

06. CountDown

07. Counter

0 cups
of coffee
0 tickets
daily support tickets
0 awards
won in competitons
0 users
yearly happy clients

08. Flip Card

Awesome title

Using the visual editor has never been easier.

Solid color on the back

Description for the back panel goes here.

Awesome title

Using the visual editor has never been easier.

Solid color on the back

Description for the back panel goes here.

Awesome title

Using the visual editor has never been easier.

Solid color on the back

Description for the back panel goes here.

Awesome title

Using the visual editor has never been easier.

Solid color on the back

Description for the back panel goes here.

09. Google Map

10. Icon

11. Icon Box

Featured items

View all

Featured items

View all

Featured items

View all

Featured items

View all

12. Icon text

We love cookies

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors.

We love cookies

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors.

We love cookies

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors.

We love cookies

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors.

13. Logo Carousel

14. Pie chart

We love beer

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors

We love beer

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors

We love beer

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors

We love beer

Careful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors

15. Progress bar

Awesome Progress Bar 1

50%

Awesome Progress Bar 2

75%

Awesome Progress Bar 3

89%

Awesome Progress Bar 4

Awesome Progress Bar 5

Awesome Progress Bar 6

Awesome Progress Bar 7

50%

Awesome Progress Bar 8

75%

Awesome Progress Bar 8

89%

16. Rollover panel

Fast Customization
Fast customizationCareful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors
Fast Customization
Fast customizationCareful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors
Fast Customization
Fast customizationCareful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors
Fast Customization
Fast customizationCareful attention to detail, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors

17. Zoom box

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Unlimited options

Extensive editing options, no coding required.

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Unlimited options

Extensive editing options, no coding required.

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Unlimited options

Extensive editing options, no coding required.

Fast customization

Using the visual editor has never been easier.

Unlimited options

Extensive editing options, no coding required.

18. Pricing table

BASIC

$0/year

Just starting

Start now!

5 Analytics Campaigns
300 Keywords
25,000 Crawled Pages
Includes Branded Reports
10 Social Accounts

PROFFESIONAL

$99/year

For SEO Professionals

Start now!

5 Analytics Campaigns
300 Keywords
25,000 Crawled Pages
Includes Branded Reports
10 Social Accounts

ELITE

$199/year

Agencies or SEO Experts

Start now!

5 Analytics Campaigns
300 Keywords
25,000 Crawled Pages
Includes Branded Reports
10 Social Accounts

ENTERPRISE

$299/year

Big Agencies or Brands

Start now!

5 Analytics Campaigns
300 Keywords
25,000 Crawled Pages
Includes Branded Reports
10 Social Accounts

19. Team

 

Michelle Jordan

Creative director

Most creative director positions require a bachelor’s degree and/or related experience. Agencies usually ask for at least five years experience and the trend shows many ask for at least seven years of experience in advertising. Larger cities tend to ask for at least 10 years experience.

PHOTOSHOP

80%

WORDPRESS

95%

PHP

99%

SEO

45%
 

Chris Peterson

Web designer

Web design encompasses many different skills and disciplines in the production and maintenance of websites.. Often many individuals will work in teams covering different aspects of the design process, although some designers will cover them all.

PHOTOSHOP

55%

WORDPRESS

98%

PHP

99%

SEO

95%
 

Oliver Bauer

Web designer

A back-end developer is a type of computer programmer who creates the logical back-end and core computational logic of a website, software or information system. The developer create components and features that are indirectly accessed by a user through a front-end application or system.

PHOTOSHOP

95%

WORDPRESS

79%

PHP

85%

SEO

85%

20. MailChimp collector

We'll never spam or give this address away

21. Minimal form

22. Morphing button

Close the dialog

Optimized for speed

Careful attention to detail and clean, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors.

Close the dialog

Optimized for speed

Careful attention to detail and clean, well structured code ensures a smooth user experience for all your visitors.

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.