5 elevi români concurează la Bordeaux în cadrul competiției pentru Cablarea Rețelelor Informatice

În perioada 17-21 decembrie, 5 elevi de la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei din București participă la competiția WorldSkills de antrenament în Cablarea Rețelelor Informatice, eveniment găzduit de Lycée des Métiers Charles Péguy din Bordeaux, Franța.

Elevii români concurează alături de lotul național al Franței, fiind o competiție amicală ce are ca scop pregătirea pentru Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024. Acestia și-au petrecut primele 2 zile familiarizându-se cu spațiul și echipamentele competiției și au primit feedback de la experți și jurați după primele probe, deslușind astfel noi provocări din cadrul meseriei.

Competitorii au de realizat o rețea pentru un bloc de locuințe, de cablat apartamentele, și apoi fiecare cameră în parte.

Pregătirea elevilor români în domeniul rețelelor de fibră optică se realizează prin noua disciplină (CDL – Rețele de comunicaţii cu fibră optică) dezvoltată și introdusă de Asociația de Fibră Optică din România din anul școlar curent, cu sprijinul WorldSkills România și al CNDIPT, prin proiectul ECERT – Experți și Centre de Excelență în Rețele de Telecomunicații.

Participarea la această competiție este 𝙘𝙤𝙛𝙞𝙣𝙖𝙣𝙩̦𝙖𝙩𝙖̆ 𝙥𝙧𝙞𝙣 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙖𝙢𝙪𝙡 𝙀𝙧𝙖𝙨𝙢𝙪𝙨+, Acreditarea Erasmus VET nr. 2023-1-RO01-KA121-VET-000146889 deținută de Fundația WorldSkills România.

Mult succes în următoarele zile de competiție!

-->

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.