[rev_slider alias=”home-default”]

The job market of the future will consist of those jobs that robots cannot perform. Our work is pattern recognition, making sense of what you see.

Gastropub fashion axe shoreditch, selvage messenger bag mixtape lumbersexual trust fund beard. Sriracha mumblecore ennui blue bottle, cronut salvia fixie occupy chicharrones cardigan cray cliche street art fingerstache heirloom. Keytar tacos listicle, occupy plaid hashtag kombucha. Meditation deep v bicycle rights fanny pack.

CAST INC.

51 Brandywine Drive, Ridgecrest, CA 93555
[email protected]
+1-202-555-0176

Featured Projects

Filter - All
Safety
How to

Why Work With Us?

15 Years of Experience

Migas tumblr hashtag roof party irony. Kickstarter 8-bit austin.

Always Deliver in Time

Migas tumblr hashtag roof party irony. Kickstarter 8-bit austin.

Eco Friendly

Migas tumblr hashtag roof party irony. Kickstarter 8-bit austin.

ISO 9001 Certified

Migas tumblr hashtag roof party irony. Kickstarter 8-bit austin.

Dedicated Consulting

Migas tumblr hashtag roof party irony. Kickstarter 8-bit austin.

Multiple Awards

Migas tumblr hashtag roof party irony. Kickstarter 8-bit austin.

Client Satisfaction

Yearly Re-Invested Profit Margin

Construction Permit Success Rate

New vs. Returning Customers

Average 1 Year ROI

Latest News

Importanța strategică a WorldSkills pentru dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic din România

Importanța strategică a WorldSkills pentru dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic din România

Locul României în clasamentul mondial

Prin rezultatele obținute de cei 11 competitori români, România ocupă acum locul 39 în clasamentul mondial din 70 de țări participante, fiind înaintea unor țări precum Estonia (locul 42), Croația (locul 43) și Spania (locul 44). Primele trei țări clasate sunt China, Coreea de Sud și Elveția.

Importanța participării României la olimpiadele WorldSkills

Sistemele de educație și formare profesională din toată lumea sunt într-o schimbare accelerată pentru a ține pasul cu tendințele globale din tehnologie, protecția mediului, dar și cu schimbările sociale. 

Prin participarea României la olimpiadele europene EuroSkills și internaționale WorldSkills, România se conectează la cele mai noi standarde ocupaționale și de formare profesională internaționale, recunoscute de industrie prin cei peste 1500 de experți din peste 50 de calificări care fac parte din rețeaua internațională WorldSkills. 

Probele de concurs din cadrul olimpiadelor sunt exclusiv practice și se bazează pe Standardele Ocupaționale WorldSkills care sunt actualizate la fiecare doi ani de cei mai relevanți actori din industrie de la nivel global.

WorldSkills România, alături de experții români introduși în mișcarea globală WorldSkill, dar și alături de Ministerul Educației și CNDIPT, a început deja să valorifice accesul pe care WorldSkills International îl oferă la Standardele Ocupaționale WorldSkills și la rețeaua internațională de experți. Potențialul pe care accesul la aceste resurse îl oferă în dezvoltarea ÎPT în România este unul foarte mare. Până în prezent, la inițiativa WorldSkills România și valorificând aceste resurse oferite de WorldSkills International, a fost introdusă o noua calificare profesională în IPT, cea de Grădinar urban; au fost dezvoltate curriculum și programe de formare continua a personalului didactic în domenii cheie precum Electronică și Telecomunicații, Mecanică și Alimentație Publică.

Recomandam ca demersurile de acest tip sa devină o prioritate strategică în dezvoltarea ÎPT în România, iar Ministerul Educației și CNDIPT să faciliteze transferul de bune practici de la nivel internațional, din rețeaua WorldSkills, la nivel național, în toate domeniile de calificare profesională.

Următoarele ediții ale olimpiadelor europene și internaționale de meserii

  • Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Herning 2025
  • Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Shanghai 2026
  • Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Düsseldorf 2027
  • Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Aichi (Japonia) 2028
  • Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Geneva 2029

 

Peste 19.000 de elevi din toată țara învață anul acesta despre importanța biodiversității în mediul urban

Peste 19.000 de elevi din toată țara învață anul acesta despre importanța biodiversității în mediul urban

  • Fundația WorldSkills România implementează în școlile din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil.
  • În anul școlar 2024-2025, programul WorldSkills România Educație despre biodiversitate în spații urbane va fi implementat la clasă de 419 profesori din 303 școli (30 județe). De program vor beneficia aproximativ 19500 elevi.
  • Programul are ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței biodiversității și a polenizatorilor, în rândul elevilor, al profesorilor și al comunității, precum și de a dezvolta abilitățile necesare pentru protejarea biodiversității în zonele urbane și dedicat tuturor nivelurilor de învățământ, de la nivel primar la nivel liceal.
  • Programul este susținut financiar prin Programul Național Raiffeisen Comunități – Acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, de către Raiffeisen Bank, gestionat de ARC (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare) și cofinanțat prin Proiectul Erasmus+ European Platform for Urban Greening (EPLUG), fiind realizat alături de Asociația Peisagiștilor din România, Filiala teritorială București-Ilfov și Lerero și implementat în școlile din România de Fundația WorldSkills România.
  • Pentru a ilustra modul în care se dezvoltă și se utilizează instrumentele smart pentru inventarierea, gestionarea și monitorizarea spațiilor verzi și a biodiversității din mediul urban, Fundația WorldSkills România dezvoltă, cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București prin proiectul Registrul Verde Electronic pentru Parcul Circului, resurse educaționale noi ce vor fi integrate în programul Educație despre Biodiversitate în Spații Urbane.

Fundația WorldSkills România implementează în școlile din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Programul are ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței biodiversității și a polenizatorilor, în rândul elevilor, al profesorilor și al comunității, precum și de a dezvolta abilitățile necesare pentru protejarea și stimularea biodiversității în zonele urbane. De asemenea, programul poate fi implementat în Săptămâna Verde, Săptămâna Școala Altfel, la orele de dirigenție sau ca activitate extracurriculară, reprezentând un mod inovativ și dinamic de învățare, care combină activitățile online, în clasă și în mijlocul naturii. Programul este recunoscut de Ministerul Educației prin protocolul nr. 15310/25.10.2021.

În anul școlar 2024-2025, programul WorldSkills România Educație despre biodiversitate în spații urbane va fi implementat de 419 profesori din 303 școli (30 județe). De program vor beneficia aproximativ 19500 elevi. Educația în domeniul biodiversității răspunde recomandărilor de formare la nivel european, conform Pactului verde european.
Joi, 3 octombrie, a avut loc primul webinar al programului WorldSkills România Educație despre biodiversitate în spații urbane din acest an școlar, susținut de Dorian Zemba din partea WorldSkills România și peisagista Diana Culescu, Asociația Peisagiștilor din România, Filiala teritorială București-Ilfov. Agenda întâlnirii a cuprins prezentarea programului și a calendarului, dar și parcurgerea etapelor implementării programului la clasă și o sesiune de Q&A

Prin parcurgerea programului la clasă, elevii înțeleg cum funcționează natura explorând și inventariind flora și fauna din comunitatea lor și aplică o serie de soluții inovatoare pentru conservarea sau stimularea biodiversității, precum construirea de hoteluri de polenizatori sau amenajarea de grădini sau pereți verzi, astfel:

  • în capitolul 1, Despre Biodiversitate, elevii descoperă fenomenul de succesiunea secundară ca mecanism de regenerare naturală, învață să recunoască și inventariază speciile de plante din comunitatea lor.
  • în capitolul 2, Polenizatorii, elevii explorează diversitatea polenizatorilor din Europa, inclusiv albine, fluturi și muște, și înțeleg rolul lor și al polenizării în producția agricolă. De asemenea, elevii învață să recunoască și inventariază speciile de polenizatori din comunitate.
  • în capitolul 3, Cum protejăm natura, elevii înțeleg impactul activităților umane asupra mediului și cum poate fi redus impactul negativ. 
  • în capitolul 4, Orașul verde, elevii pun în aplicare soluții inovatoare pentru conservarea sau stimularea biodiversității, precum construirea de hoteluri de polenizatori sau amenajarea de grădini sau pereți verzi. De asemenea, aceștia analizează diverse inițiative de înverzire a orașelor cum ar fi Grădina Biodiversității IKEA Pallady și, în curând, Registrul Verde pentru Parcul Circului.

Fundația WorldSkills România este preocupată permanent să îmbogățească programul Educație despre Biodiversitate în spații urbane cu studii de caz și cu resurse educaționale noi și atractive, realizând acest lucru prin sinergii cu multipli parteneri din diferite arii: administrația publică, mediul academic, mediul privat, ONG-uri & asociații de profil, școli și societatea civilă.

În acest demers, proiectul WorldSkills România Registrul Verde Electronic pentru Parcul Circului, ce este implementat în perioada octombrie – decembrie 2024 și realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului București, urmărește crearea contextului în care să fie realizat Registrul Verde pilot pentru Parcul Circului de Stat pentru a ilustra modul în care se dezvoltă și se utilizează instrumentele smart pentru inventarierea, gestionarea și monitorizarea spațiilor verzi și, totodată, introducerea în programul WorldSkills România “Educație despre Biodiversitate în Spații Urbane” a 3 tipuri de resurse educaționale pe tema Registrului Verde.

Proiectul facilitează implicarea școlilor și liceelor, alături de experți în înverzire urbană și autorități locale, în extinderea (design, execuție, mentenanță) spațiilor verzi din zonele urbane, aspect ce nu este o simplă necesitate, cât mai ales o oportunitate de a crea medii urbane durabile și de a le oferi elevilor șansa de a lua parte la activități practice, specifice pregătirii lor, ce vor contribui la un viitor mai durabil. Implicând voluntari, specialiști din domeniul peisagisticii, elevi și profesori, prin oportunitatea oferită de PMB, WorldSkills România își propune crearea unui model pentru implementarea acestui instrument (Registrul Verde Electronic), fără de care nu putem discuta de orașe sustenabile în România.

Programul WorldSkills România Educație despre Biodiversitate în spații urbane ediția 2024-2025, face parte din proiectul Acțiuni verzi, viitor durabil, susținut financiar prin Programul Național Raiffeisen Comunități – Acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, susținut financiar de Raiffeisen Bank și gestionat de ARC (Asociaţia pentru Relaţii Comunitare). Programul este cofinanțat prin Proiectul Erasmus+ European Platform for Urban Greening (EPLUG), fiind realizat alături de Asociația Peisagiștilor din România, Filiala teritorială București-Ilfov și Lerero și implementat în școlile din România de Fundația WorldSkills Romania.
Pentru mai multe detalii privind programul WorldSkills România Educație despre Biodiversitate în spații urbane ediția 2024-2025 vă invităm să urmăriți paginile noastre de social media sau sa accesați site-ul nostru: https://www.worldskills.ro/projects/educatie-despre-biodiversitate-in-spatii-urbane-an-scolar-2024-2025/ 

 

3 Medalii de Excelență pentru România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024

3 Medalii de Excelență pentru România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024

  • WorldSkills România, în parteneriat cu mediul de afaceri și cu Ministerul Educației, a asigurat participarea României la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024 în 9 secțiuni: Recepție hotel, Bucătar, Brutar, Cofetar-patiser, Cablarea rețelelor informatice, Dezvoltare Web, Proiectare Asistată de Calculator, Mecatronică și Integrare Roboți Industriali.
  • Medaliile de Excelență au fost obținute de tinerii care au reprezentat România în secțiunile Mecatronică și Dezvoltare Web.
  • România a fost reprezentată de 11 competitori, elevi și studenți, din București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Dej și Tărtășești.
  • Olimpiada s-a desfășurat în Lyon, Franța, în perioada 10-15 septembrie 2024, având  4 zile de competiție care au cuprins exclusiv probe practice.

WorldSkills Lyon 2024 a reprezentat cea de-a 47-a ediție a competiției WorldSkills – cel mai mare eveniment dedicat educației, formării profesionale și excelenței în meserii din lume.

Desfășurat la fiecare doi ani și organizat de WorldSkills International, WorldSkills Lyon 2024 a reunit mii de tineri de pe tot globul, care au concurat pentru șansa de a deveni cei mai buni din lume în domeniul lor.

Anul acesta, Lyon a fost gazda unui eveniment de excepție care a adunat 1.400 de competitori, elevi și studenți cu vârsta sub 21 ani, din peste 70 de țări și regiuni din întreaga lume. Tineri talentați s-au  întrecut în 59 de secțiuni sau meserii, de la brutărie la tehnologia designului grafic, sudură, robotică și tehnologii web, până la cosmetică, zidărie și mecanică auto. Mai mult, au participat aproximativ 250.000 de vizitatori din Franța și din restul lumii.

Competitorii 

Competitorii de la WorldSkills Lyon 2024 se numără printre cei mai talentați tineri profesioniști din țările lor, fiind aleși să concureze după ce au câștigat competițiile naționale din cadrul țărilor membre WorldSkills. La acest eveniment, ei au trebuit să își demonstreze abilitățile tehnice și transversale în domeniile în care s-au specializat. Probele competiției, exclusiv practice, s-au desfășurat pe parcursul a patru zile, fiind concepute după standardele internaționale din industrie.

Acestea sunt propuse de experți și companii din domeniu, iar soluționarea lor necesită cunoștințe și aptitudini tehnice avansate, dobândite în timpul pregătirii.

Fiecare țară membră  International a putut înscrie în competiție cel mult un competitor sau, după caz, o echipă, în fiecare secțiune (meserie). La ediția de anul acesta, România a obținut 3  medalii de excelență, competitorii clasându-se în topul celor mai buni din lume în meseria lor:

  • Mecatronică: Sebastian-Ovidiu Ștefan și Mihai-Cristian Cosma de la Universitatea Transilvania din Brașov, sub coordonarea prof. univ. dr. ing. Luciana Cristea, prof. univ dr. ing. Marius Luculescu și a șef lucr. dr. ing. Leonard Mitu.
  • Dezvoltare Web: Cătălin Tișcă de la Colegiul Național de Informatică ”Grigore Moisil” din Brașov, pregătit de Ing. Alexandru Podariu și susținut de The KPI Institute și Biodigy.

 

Experții

Cei peste 1.400 de competitori la WorldSkills Lyon 2024 au fost susținuți de un număr egal de experți din industrie și din sectorul educațional, veniți din întreaga lume. Aceștia, fiind de cele mai multe ori sunt și antrenorii tinerilor participanți, joacă un rol esențial în pregătirea și ghidarea acestora în competiție.

Experții WorldSkills International joacă un rol crucial și în cadrul competiției, fiind parte integrantă a  ecosistemului WorldSkills. Fiecare dintre cele 59 de secțiuni, ce acoperă diverse meserii, necesită o echipă dedicată de experți, manageri de ateliere și voluntari pentru a asigura buna organizare a competiției. Acești experți reprezintă țările lor și își aduc aportul prin vasta lor experiență, participând activ la desfășurarea competiției și având, de asemenea, responsabilitatea de a evalua performanțele concurenților.

Înscrierea în competiție a unui competitor, respectiv a unei echipe, presupune și înscrierea unui expert. La ediția de anul acesta, experții din partea României au fost:

  • Receptie hotel: Prof. Larisa Ile, Asociația Profesorilor si Mentorilor din Turism „Edu4Tourism”
  • Bucătar: Executive Chef Kiss Florin, Asociatia GIDE
  • Brutar: Ciprian Dinu, Bakery School Romania & Puratos Romania
  • Cofetar-patiser: Cristina Oșan, Bakery School Romania & Puratos Romania
  • Cablarea rețelelor informatice: Ing. Cornel Barbut, Asociatia de Fibra Optica din Romania
  • Dezvoltare web:  Ing. Alexandru Podariu, Head of IT & Graphic Departament la Biomimicry
  • Proiectare asistată de calculator: Ing. Gheorghe Cazan, Autodesk | Hofag Engineering
  • Mecatronică: Prof. Univ. Dr. Ing. Luciana Cristea, Universitatea Transilvania din Brașov
  • Integrare sisteme robotice: Ing. Vlad-Mihai Fenesan, FANUC Automation România

Cine susține echipa României?

La nivel național, pregătirea intensivă a competitorilor s-a realizat pe baza standardelor internaționale WorldSkills, prin cooperarea dintre companiile și unitățile de învățământ din care provin experții și competitorii. 

Participarea competitorilor și experților români la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024 este posibilă prin susținerea companiilor partenere și prin co-finanțarea asigurată de Programul Erasmus+, Acreditarea VET numărul 2024-1-RO01-KA121-VET-000204311 deținută de Fundația WorldSkills România.

Pentru mai multe detalii privind performanța României în cadrul WorldSkills Lyon 2024 vă invităm să urmăriți paginile noastre de social media sau sa accesați site-ul nostru: worldskills.ro 

Our Partners

Awards

GOLD AWARD IN THE CONSERVATION WORKS
2015, National Trust Queensland Heritage Awards

COMMERCIAL ARCHITECTURE COMMENDATION
2015, Australian Institute of Architects, Victoria

EDUCATIONAL ARCHITECTURE COMMENDATION
2015, Australian Institute of Architects, Victoria

BUILDING PROFESSIONAL OF THE YEAR
Australian Institute of Building, Victorian Chapter

THE LACHLAN MACQUARIE AWARD FOR HERITAGE
2015, Master Builders Association of NSW

GREENWAY AWARD FOR HERITAGE ARCHITECTURE
2015, Australian Steel Institute

NATIONAL AWARD FOR PUBLIC ARCHITECTURE
2015, Australian Institute of Architects, National

URBAN DESIGN, COMMENDATION
2015, National Trust Queensland Heritage Awards

COMMENDATION RESIDENTIAL DEVELOPMENT
2014, NQueensland Building Design Awards

Copyright © 2020 Worldskills Romania. All rights reserved. Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Politica de cookies

Thanks to QuestionPro's generosity, we now have survey software that powers our data intelligence.