AGENDA


 

ZIUA 1 MASTERCLASS,
22 NOIEMBRIE

 

 

ZIUA 1 PREZENTARI,
22 NOIEMBRIE

 

 

ZIUA 2 PREZENTARI,
23 NOIEMBRIE

 

 

ZIUA 2 WORKSHOP A,
23 NOIEMBRIE

 

 

ZIUA 2 WORKSHOP B,
23 NOIEMBRIE

 

MASTERCLASS

ZIUA 1 – 22 NOIEMBRIE

BALANCED SCORECARD: DE LA DEZVOLTARE LA IMPLEMENTARE

08:00 – 09:00
Inregistrare participanti si welcome coffee
09:00 – 09:15
Deschiderea conferintei – ziua 1
9:15 – 10:30
Andreea Vecerdea
Manager de Operatiuni, The KPI Institute

Andreea este Manager de Operatiuni in cadrul The KPI Institute, fiind responsabila de imbunatatirea proceselor de lucru si de monitorizarea proiectelor la nivelul organizatiei. Ca formator, Andreea a facilitat cursuri, workshopuri si webinarii în domeniul Managementului Performantei, iar in calitate de consultant, s-a ocupat de mentinerea functionala a Sistemului de Management al Performantei in cadrul The KPI Institute, si a implementat si revizuit Sisteme de Management pentru clienti interni si internationali din industrii precum: industria petrochimica si de sanatate, sectorul public si servicii profesionale.
Intelegerea BSC


– BSC: Ce? De ce? Cum? Cine?
– “Balanced” si “Unbalanced” Scorecard
– Specificul nivelelor organizationale unde se poate aplica BSC
– Aliniere BSC: verticala si orizontala

10:30 – 10:45
Pauza de cafea si networking
10:45 – 12:00
Andreea Vecerdea
Manager de Operatiuni, The KPI Institute

Andreea este Manager de Operatiuni in cadrul The KPI Institute, fiind responsabila de imbunatatirea proceselor de lucru si de monitorizarea proiectelor la nivelul organizatiei. Ca formator, Andreea a facilitat cursuri, workshopuri si webinarii în domeniul Managementului Performantei, iar in calitate de consultant, s-a ocupat de mentinerea functionala a Sistemului de Management al Performantei in cadrul The KPI Institute, si a implementat si revizuit Sisteme de Management pentru clienti interni si internationali din industrii precum: industria petrochimica si de sanatate, sectorul public si servicii profesionale.
Implementarea BSC


– Studii de caz
– Provocari in utilizarea BSC
– Legatura BSC cu alte sisteme organizationale
– Avem si utilizam BSC. Ce urmeaza?

PREZENTARI

ZIUA 1 – 22 NOIEMBRIE

12:00 – 12:30
Marius Stoica
Sales Manager South East Europe Qlik

Marius Stoica are o experiență de peste 10 ani în tehnologia informației, de la dezvoltare, administrare si arhitectură de software, la training și consultanță în soluții complexe de BI pentru companii medii și multinaționale, din România și din Europa de vest.
De-a lungul carierei sale, Marius a deținut mai multe poziții regionale în companii de IT de renume, unde a gestionat proiecte ample în zona de soluții enterprise și de cloud computing.
Marius a obținut diploma de masterat în cibernetică de la Universitatea Politehnică din Catalunia și este trainer certificat în soluții IBM și Microsoft.
Agilitate si inovare in managementul performantei cu solutii Qlik


– Data si Business Discovery cu tool-ul de Business Intelligence asociativ Qlik
– Solutii si exemple cu aplicablilate in Managementul Performantei
– Q&A

12:30 – 13:15
Pranz
13:15 – 14:15
Mihaela Urzica
Strategy, Corporate Development and Investor Relations Director, OMV Petrom

Mihaela si-a inceput cariera in anul 1997, ocupand timp de 11 ani diverse pozitii in consultanta si domeniul financiar. In anul 2011 a preluat functia de Finance Manager in departamentul de explorare si productie al OMV in Vienna. Intre 2013 si 2015 s-a ocupat de toate aspectele legale si financiare legate de deschiderea unor filiale de exploatare si productie in Sub-Sahara. In prezent, Mihaela este Strategy, Corporate Development and Investor Relations Director in cadrul OMV Petrom, functie pe care a preluat-o in anul 2015. Din aceasta pozitie ea conduce o actualizare permanenta a strategiei companiei, dar si imbunatatirea sistematica a relatiilor cu investitorii prezenti pe pietele de capital.
Implementarea cu succes a strategiei


– Legatura dintre viziune/ misiune/ strategie
– Factori cheie
– Importanta comunicarii

14:15 – 15:15
Claudiu Vlad
Specialist Balanced Scorecard, Delgaz Grid (E.ON Distributie)

Claudiu s-a alaturat grupului german E.ON in anul 2008, in calitate de consultant in management. Prin parcursul sau profesional si-a consolidat o vasta experienta in: mediul bancar, consultanta in management, managementul canalelor de contact, dezvoltarea afacerii si proiecte cheie in industria utilitatilor. In prezent Claudiu este Specialist Balanced Scorecard in cadrul Delgaz Grid, companie parte a grupului E.ON.
Managementul Performantei – Dialogul de performanta


– Ce este dialogul de performanta?
– Unde si cand se discuta performanta
– Eficenta dialogului de performanta
– Modelul dialogului de performanta in grupul E.ON Romania

15:15 – 15:30
Pauza de cafea si networking
15:30 – 16:30
Crina Ilie
Vice President of Human Resources, Genpact Europe

Crina este pasionata de HR si aflata in continua cautare de noi provocari. In cei peste 19 ani de experienta, Crina a dezvoltat abilitatea de a lucra in diverse medii multiculturale. De-a lungul timpului, a detinut roluri variate in HR, iar in momentul de fata coordoneaza departamentul de Resurse Umane al Genpact pentru regiunile Europa si Africa. Ariile de interes sunt reprezentate de identificarea de talente, dezvoltarea abilitatilor de leadership, transferul de cunostinte, gestionarea structurii de management a cunostintelor si respectarea normelor de instruire și control. Inainte de a se alatura Genpact, Crina a fost Director de HR in cadrul Regina Maria – Reteaua privata de sanatate din Romania. La inceputul carierei sale, Crina a lucrat si in Consultanta, unde a acoperit partea de recrutare, leasing de personal si training.
Performance Management 2.0


– Design Principles of Performance Management Process
– Leadership Talent Review Process
– A culture of appreciation and recognition

16:30 – 17:30
Dr. Cristina Stefania Leca
Talent Management Country Coordinator & HR Manager Continental
Disciplina rezultatului intr-o cultura a relatiei este modul prin care Cristinei ii este recunoscut rolul de partener strategic in mediul business si academic. Crede in meritocratie, performanta, si este catalizator pentru cei care vor sa-si activeze resursele de care dispun.
Cristina s-a implicat in activitati HR diverse ce definesc dinamica angajat – organizatie, atat la nivel operational (recrutare, evaluare performanta, team building-uri, retentie, dezvoltare lideri), cat si la nivel strategic (definirea de politici globale ce vizeaza managementul talentelor, integrarea vietii profesionale-personale, diversitatea la locul de munca, managementul schimbarii). Este pasionata de dezvoltare personala si coaching, are diploma de doctor in Psihologie Organizationala si contribuie la formarea tinerei generatii de ingineri si specialisti HR.
A experimentat si viata de delegat in Frankfurt, perioada in care Continental i-a confirmat ca prin activitatile de talent management, fiecare angajat poate trai in aceeasi companie mai multe vieti prin rolurile asumate in desavarsirea potentialului sau.
Talent Management – Equality & Diversity Enabler

– How to ensure best fit between your business & your talents need?
– Tools for building your own Talent Management Platform
– How to reach a partnership for succession & career development?

PREZENTARI

ZIUA 2 – 23 NOIEMBRIE

08:00 – 09:00
Inregistrare participanti si welcome coffee
09:00 – 09:15
Deschiderea conferintei – ziua 2
09:15 – 10:15
Adrian Suteu
Software Integration Manager, TKI Solutions

Adrian este Software Integration Manager in cadrul TKI Solutions, avand ca activitati identificarea solutiilor software potrivite, implementarea si personalizarea acestora la nivel intern, precum si analiza nevoilor potentialilor clienti si proiectarea unui mix de solutii personalizat pentru acestia. Expertiza sa acopera in principal sistemele de management al relatiei cu clientii (CRM), precum si cele pentru Business Intelligence (BI).
Importanta Business Intelligence pentru eficientizarea proceselor decizionale


– Ce este Business Intelligence?
– Este Business Intelligence o componenta utila doar pentru companiile mari?
– Solutii software pentru Business Intelligence si caracteristici esentiale ale acestora
– Principiul “business in control” (compania in control) si importanta sa
– Avantaje concrete ale integrarii componentelor Business Intelligence in activitate

10:15 – 11:15
Monica Maioru
HR Business Partener Coordonator, BRD Groupe Societe Generale

Monica este HR Business Partener Coordonator in cadrul BRD Groupe Societe Generale, avand o experienta in domeniul bancar de peste 14 ani, cu experienta bogata in training unde a dezvoltat parcursuri de formare si proiecte de dezvoltare interdepartamentale. Monica este o persoana dedicata, pozitiva, creativa, implicata in mediul de pregatire al tinerilor elevi si studenti ca formator ocazional si consultant in cadrul proiectelor BRD dedicate tinerilor din Universitati si licee.Motto-ul ei personal : «Invata sa inveti! Inspiratia este mai importanta decat cunoasterea !
Imbunatatirea performantei angajatilor, incotro?


– Contextul de business
– Managementul Performantei: acum si in viitor

11:15 – 11:30
Pauza de cafea si networking
11:30 – 12:30
Roxana Ciltea
Head of Human Resources Romania & Moldova, Sanofi

Roxana s-a alaturat Grupului Sanofi in 1991, crescand si dezvoltandu-se odata cu compania. A performat in aproape toate rolurile specifice industriei farma, gestionand activitati diverse, de la vanzari si marketing, la medical si regulatory affairs. Roxana a absolvit programul Executive MBA la ASEBUSS/Kennesaw State University si un program de certificare in managementul strategic al resurselor umane la acelasi institut. In anul 2005 a preluat pozitia de HR Director si de atunci s-a dedicat acestui domeniu atat de provocator si plin de satisfactii.
Managementul performantei la nivel individual – What and How, CUM (HOW) lucram este la fel de important ca si CE (WHAT) realizam!
12:30 – 13:00
Corina Bianca Gonteanu
Strategic Director of Marketing Europe, ManpowerGroup

Corina Bianca Gonteanu s-a alaturat Grupului Manpower in 2013 pentru a coordona echipa de marketing din Romania, dupa o cariera care a inclus functii de marketing si comunicare in expozitii cinematografice, media si logistica si organizatii non-profit.
Din 2016 are responsabilitati strategice in functia pe care o detine, aceea de Director Strategic pentru Europa. Este licentiata in Jurnalism si Comunicare Media si Relatii Internationale si Stiinte Politice din cadrul Universitatii Americane din Bulgaria si are un MBA obtinut la Central European University Business School.
People. Purpose. Performance.
Building strategy and leadership for the Human Age.
13:00 – 14:00
Pranz

WORKSHOP A

ZIUA 2 – 23 NOIEMBRIE

VIZUALIZAREA DATELOR SI ANALIZA DATELOR: INTRODUCERE

14:00 – 15:30
Codruta Mare
Trainer, The KPI Institute/ Conferentiar Universitar, UBB

Codruta este trainer in cadrul The KPI Institute si conferentiar universitar la Departamentul de Statistica-Previziuni-Matematica din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babes-Bolyai. Pe langa activitatile de predare si cercetare in mediul academic, ea a fost implicata intr-o serie de proiecte cu mediul economic. In cadrul acestora, Codruta a oferit consultanta atat pe partea de cercetare, analize de date, livrare de output si solutii (prelucrari statistice efective), cat si pe partea de training si formare a personalului. Printre cei mai importanti colaboratori se numara: Institutul Bancar Roman, Mott MacDonald UK, Office Depot Service Center, Banca Mondiala – biroul Romania, ADR Centru.
Vizualizarea datelor


– Colectarea datelor
– Tipuri de variabile si graficele specifice lor
– Evaluarea calitatii datelor utilizand instrumente vizuale
– Evaluarea relatiilor dintre variabile utilizand grafice

15:30 – 15:45
Pauza de cafea si networking
15:45 – 17:15
Codruta Mare
Trainer, The KPI Institute/ Conferentiar Universitar, UBB

Codruta este trainer in cadrul The KPI Institute si conferentiar universitar la Departamentul de Statistica-Previziuni-Matematica din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babes-Bolyai. Pe langa activitatile de predare si cercetare in mediul academic, ea a fost implicata intr-o serie de proiecte cu mediul economic. In cadrul acestora, Codruta a oferit consultanta atat pe partea de cercetare, analize de date, livrare de output si solutii (prelucrari statistice efective), cat si pe partea de training si formare a personalului. Printre cei mai importanti colaboratori se numara: Institutul Bancar Roman, Mott MacDonald UK, Office Depot Service Center, Banca Mondiala – biroul Romania, ADR Centru.
Analiza datelor


– Explorarea datelor utilizand statisticile descriptive
– Esantioane vs. populatie – estimari, interval de incredere si semnificativitate
– Evaluarea relatiilor dintre variabile

WORKSHOP B

ZIUA 2 – 23 NOIEMBRIE

CONSTRUIREA UNEI CULTURI BAZATA PE PERFORMANTA

14:00 – 15:30
Aura Serea
Chief Talent Officer, The KPI Institute

Aura este expert in aria de Resurse Umane, consultant si practician cu peste 15 ani de experienta in Dezvoltare Organizationala si Talent Management. A fost implicata in design-ul si livrarea de programe educationale si de training cu scopul de a dezvolta competente atat in ariile sale de expertiza cat si in domenii conexe sau care tin de dezvoltarea personala. In prezent Aura este Chief Talent Officer in cadrul The KPI Institute.
De ce sa luam in considerare o cultura bazata pe performanta?


– Ce este o cultura bazata pe performanta
– Cum se aliniaza procesele de planificare din punct de vedere strategic si operational
– Cum se identifica si se decide abordarea optima de implementare la nivel de companie, de departament si la nivel individual
– Cum se interconecteaza procesele si ce nevoi de ajustare se impun pentru a sprijini o cultura bazata pe performanta

15:30 – 15:45
Pauza de cafea si networking
15:45 – 17:15
Aura Serea
Chief Talent Officer, The KPI Institute

Aura este expert in aria de Resurse Umane, consultant si practician cu peste 15 ani de experienta in Dezvoltare Organizationala si Talent Management. A fost implicata in design-ul si livrarea de programe educationale si de training cu scopul de a dezvolta competente atat in ariile sale de expertiza cat si in domenii conexe sau care tin de dezvoltarea personala. In prezent Aura este Chief Talent Officer in cadrul The KPI Institute.
Recomandari de implementare


– Cum facem tranzitia catre o cultura bazata pe performanta
– Ce este o organizatie bazata pe invatare
– Dincolo de Employee Engagement
– Metode de dezvoltare recomandate
– Tendinte si care este abordarea optima a acestora