Young Strategy Managers Challenge

DESPRE COMPETITIE


WordSkills Romania invita toti tinerii profesionisti interesati de formularea strategiei si masurarea performantei organizationale sa participe la competitia “Young Strategy Managers Challenge” din cadrul Conferintei Managementul Performantei in Romania, Editia 2017. Competitia isi propune identificarea tinerelor talente in acest domeniu, fie ca sunt inca in perioada de studii universitare sau sunt angajati, pentru a promova excelenta intre viitorii manageri de strategie ai organizatiilor din Romania.
Evenimentul debuteaza cu o prezentare a bunelor practici in procesul de planificare strategica si selectie de Indicatori Cheie de Performanta realizata de catre expertii The KPI Institute. Ulterior, participantii vor lucra individual pentru a pregati cea mai buna harta a strategiei si cel mai bun scorecard organizational pentru un context dat.

De ce sa participi?

 • Profita de oportunitatea de a invata de la experti in strategie si Indicatori Cheie de Performanta;
 • Profita de oportunitatea de a face networking cu profesionisti in domeniu;
 • Testeaza-ti abilitatile actuale si demostreaza ca poti face fata provocarilor mediului de afaceri modern;
 • Adauga in CV-ul tau, o experienta practica in utilizarea Indicatorilor Cheie de Performanta.

Criterii de eligibilitate pentru participanti:

 • Tineri cu varsta intre 20 si 30 de ani, cu experienta in management strategic si masurarea performantei.
 • Masteranzi in anul 1 si 2 din cadrul facultatilor de Stiinte Economice, indiferent de specializare.
 • Studenti in anul III licenta din cadrul facultatilor de Stiinte Economice, indiferent de specializare.

Evaluare preliminara:

 • Transmiterea CV-ului prin email, la: georgiana.ene@worldskills.ro
 • Test grila online 30 de intrebari din concepte generale de management. Doar participantii care promoveaza testul grila cu minimum 80% raspunsuri corecte, vor fi invitati la competitie.

ETAPE


Inductie participanti:

1.5 ore de prezentare a celor mai bune practici in formularea strategiei si selectia de indicatori, discutii despre tehnicile si instrumentele folosite.

Activitate:

Se da un context al unei firme cu detalii despre organizarea sa interna dar si detalii ale mediului extern, inclusiv profilul a 3 competitori din aceea piata. Se va lucra individual timp de 2 ore pentru a rezolva cerintele de mai jos.
Cerinte:

 • Realizarea unei scurte analize comparative a competitiei si a pietei (200-500 cuvinte)
 • Identificare unei liste de atribute cheie de valoare pt firma in baza analizei de organizatiei si a pietei (minim 3 atribute). Formularea de obiective strategice pentru organizatie tinand cont de atributele de mai sus si de contextul pietei (minim 8 obiective, cate 2 din fiecare dintre cele 4 perspective Balanced Scorecard)
 • Selectarea a cate 2 indicatori pentru fiecare obiectiv. Realizarea unui model de scorecard (template) in care obiectivele si indicatorii sa fie monitorizati

Prezentarea produsului final intregului grup. Toate cerintele se realizeaza direct in Microsoft Excel, iar participantii vor avea acces la internet pentru a cauta informatii necesare desfasurarii proiectului.

Evaluare:

Se va urmari respectarea cerintelor minime pentru fiecare cerinta, aplicarea in cadrul cerintelor a bunelor practice prezentate in sesiunea de deschidere a competitiei darsi caracterul inovativ, ingenious de a aborda studiul de caz. Evaluarea va fi realizata de catre juriul dedicat acestei competitii alcatuit din academicieni, dar si experti practicieni in strategie si Indicatori Cheie de Performanta.

PREMII


LOCUL I

Certificare Profesionala in Planificare Strategica si Indicatori Cheie de Performanta

LOCUL II

Certificare Profesionala in Planificare Strategica

LOCUL III

Un pachet de 5 webinarii

Toti finalistii vor avea acces la rezultatele prelimiare ale cercetarilor interne pe tema managementului performantei ale The KPI Institute si o serie de alte premii relevante.